Az Business Central bővítményekrül

Business Central bővítmények

Business Central bővítmények

Ebben a cikkben - Tinódi Lantos Sebestyén után szabadon - szeretném summázni a Microsoft Dynamics 365 Business Central bővítmények, alkalmazások históriáját.

Mik a Business Central bővítmények?

A Business Central bővítmények segítségével oly módon tudunk ERP folyamatokat testreszabni vagy új funkciókat létrehozni a rendszerben, hogy a Microsoft által szállított alaprendszer változatlan marad. Ezzel a technikával biztosítható, hogy a rendszeresen érkező ütemezett programfrissítéseket könnyebben lehessen implementálni.

Milyen típusú bövítmények léteznek a Business Centralhoz?

Per Tenant Extension (PTE): Egyedi tenant/ügyfél igényeket lefedő bővítmény, ami azt jelenti, hogy az ilyen típusú bővítmény a bevezető partner által egyedileg lesz telepítve a Business Centralra. Ezek a bővítmények nem érhetőek el a Microsoft alkalmazásboltján, az AppSource-on keresztül, így a bővítmény nem frissíthető automatikusan a Microsoft által, hanem a frissítés teljes mértékben a bővítmény fejlesztőjére van bízva.

AppSource Extension: általános, több felhasználónak is hasznos bővítmények, amelyek elérhetőek a Microsoft AppSource-on keresztül. Az elérhető frissítések automatikusan telepíthetők a Microsoft által az összes tenantba, ahol a bővítményt telepítették.

Hogyan lehet bővítményeket telepíteni a Business Central-ba?

Bővítmény feltöltése: a PTE típusú bővítmények feltöltésére használható ez a módszer és a Business Central beépített bővítménykezelőjén keresztül érhető el.

 

Microsoft Dynamics 365 Business Central per tenant extension feltöltése

 

Bővítményáruház: A Microsoft AppSource-ban elérhető bővítményeket telepíthetjük ezen a módon a Business Central beépített bővítménykezelő segítségével.

Business Central bővítmény telepítése a Microsoft AppSource-ból

 

Az AppSource-on rengeteg bővítmény közül válogathatunk. Az alkalmazások három nagy csoportba sorolhatóak:

  • Get it now (Ingyenes alkalmazások)
  • Free trial (Ingyenesen kipróbálható)
  • Contact me (Gyártói kapcsolatfelvétel szükséges a telepítéshez)

A Get it now és a Free trial típusú bővítményeket azonnal telepíteni tudjuk.

Business Central bővítmény ingyenes telepítése a Microsoft AppSourc-ból

 

A telepítés állapotáról tájékoztatást kaphatunk az Üzembe helyezés állapota menün keresztül.

Buisness Central bővítmények telepítési állapota

 

Az AppSource bővítmények adatlapján minden esetben fel van tüntetve a támogatott országok és nyelvek listája. Csak olyan bővítményt lehet telepíteni, ahol a támogatott országok listája tartalmazza a Business Central környezet régió besorolását.

 

Business Central bővítmény telepítése

 

 

 

 

Terület