magyar lokalizáció

2065 áfabevallás Business Central magyar lokalizációhoz

Business Central - 2065 áfabevallás 2020 évre

A NAV 2020 évre is jelzett változást a xx65 áfabevallás kapcsán. Elkészült a 2065 nyomtatványkitöltő és már le is tölthető a NAV oldaláról.

A 2020-ra vonatkozó 2065-ös bevallás képi formájának főbb változásai:

  1. Törölte a NAV a főlap (B) blokk „Adózói státusz” mező értéklistájából a 2-es és a 6-os értékeket, valamint a főlap (D) blokk „Visszaigénylés jogcímkódja” mező értéklistájából az „E” értéket, mert 2020. január 1-jétől hatályát veszti az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló 2002. évi XLIII. törvény.
  2. A 2065 bevallás kiegészült a behajthatatlan követelés elszámolásával összefüggő nyilatkozati lappal (2065A-06 lap).
  3. A 2065A-06-os lap beépítése miatt a főlap (C) blokkja bővült.

A héten elkészítettem az áfabevalláshoz használt Business Central beállítások 2020-ra frissített változatát a magyar lokalizációhoz.

Lokalizáció

A Business Central lokalizáció fogalmán azt értjük, hogy egy globális szoftver megoldásnak létezik egy helyi, országspecifikus változata. A lokalizáció a fordításon túl tartalmazza azokat a helyi törvények (pl. adó és számviteli szabályozás) által előírt funkciókat, amely nélkül Magyarországon nem működhet ERP rendszer. A Dynamics 365 Business Central esetén a globális megoldást a Microsoft biztosítja, ezt nevezik W1 verziónak.

A lokalizációk a W1 verzióra épülnek. A lokalizációs megoldások bővítményként rákapcsolhatóak az alaprendszerre, így a globális megoldás alkalmassá válik a helyi szabályzási rendszerben való működésre.

A Dynamics 365 Business Central magyar lokalizációban található alapfunkciókról itt lehet olvasni.

Business Central magyar lokalizáció

Business Central - magyar lokalizáció

Ebben a cikkben összegyűjtöttem a Business Central 2020 Wave 1 (BC 16) -hoz készült magyar lokalizáció gerincét képző funkciókat a 2020 januári állapot szerint.

Frissítés: 2020 május 12.-én elérhetővé vált a magyar felhasználók részére is a Business Central Online (SaaS) verziója.

Az alábbiakban ismertetett funkció lista a HRP/ COSMO CONSULT által szállított lokalizációs csomagban található.

A megoldás elérhető a Microsoft AppSource alkalmazásboltján keresztül is.