Felhasználói tapasztalat beállítása / Import - Export funkciók elérése

Business central  - Felhasználói tapasztalat

Business central - Felhasználói tapasztalat

A Dynamics 365 Business Central on premise 15.1 verzióban is megjelent a Felhasználói tapasztalatra vonatkozó beállítási lehetőség, amit a Vállalat adatai lapon lehet elérni.

Business Central - Felhasználói tapasztalat

Két érték közül lehet választani:

  1. Alapvető: általános felhasználói funkciók
  2. Prémium: általános felhasználói funkciók + Termelésirányítás és Szervizkezelés

A felhasználói tapasztalatra vonatkozó beállítás alapesetben nincs definiálva, így nincs hatással a Business Central funkciók elérésére. 

Érdemes tudni róla, hogy a Business Central-ban minden oldal Alkalmazási területekhez van rendelve, ezért különféle szerepkörökkel más-más funkciókat, több vagy kevesebb mezőt érhetünk el ugyanazon lapokon (pl. Vevő karton) stb. Azokban az esetekben, amikor egy oldal tulajdonságaiban nincs definiálva az Alkalmazási terület és a Vállalat adataiban megadtuk a Felhasználói tapasztalatot, az oldal nem lesz elérhető.

Példaként említhetem a vállalati adatok más környezetbe való mozgatásához használt Adatok importálása / Adatok Exportálása funkciókat, amelyekhez tartozó oldalakon hiányzik az Alkalmazási terület tulajdonság megadása és nem lesznek elérhetőek ha a Felhasználói tapasztalat meg van adva.

Terület