Business Central Online - maximális adatbázisméret

Business Central Online - maximális adatbázisméret

Business Central Online - maximális adatbázisméret

A Dynamics 365 Business Central Online felmérések és bevezetések során fokozottan érdemes meggyőződni róla, hogy az ERP rendszert használó vállalkozás üzletmenete mekkora adatmennyiséget fog termelni az elkövetkező pár évben.

Az adatbázisméret elérése esetén a Microsoft fel fogja venni a partnerrel a kapcsolatot és közösen ki kell dolgozni az adatbázisméret csökkentésére vonatkozó stratégiát. Ez adatok archiválásával vagy törlésével járhat.

A 80 GB-os méret sok mindenre elég lehet, de a Business Central Online felhasználási módja illetve az üzleti folyamtok összetettsége eredményezhet olyan helyzetet, amikor kicsi lesz a felhő.

Az arányok érzékeltetése végett legyen itt egy példa egy sok éve működő termelésirányítást, raktárkezelést, beszerzést, értékesítést és pénzügyi funkciókat használó vállalat adatbázisméretére.

  • Adatbázis mérete: 65 GB
  • Főkönyvi tételek száma: 16 millió rekord
  • Cikk tételek száma: 2,5 millió rekord

Ehhez képzeljük hozzá, hogy a legegyszerűbb eladási számla hány főkönyvi számlát érint? (minimum 3-at) Abban az esetben ha csak szög egyszerű számlákat állitanánk ki, akkor 5,3 millio számla könyvelése hozna létre 16 millio főkönyvi tételt...

Terület