Word sablonok használata Business Central jelentésekhez

Word sablonok használata Business Central jelentésekhez

Word sablonok használata Business Central jelentésekhez

A Microsoft 356 Word és Microsoft Business Central integrációs lehetőségek közül az előző cikkben már írtam a körlevél készítési funkcióról. A témakört folytatva most szeretném bemutatni, hogyan szerkeszthetjük a Business Central beépített jelentéseit a Microsoft Word segítségével.

A Business Central jelentés objektumait több célra is lehet használni, vannak amelyek szimpla feldolgozást hajtanak végre és nincs semmiféle nyomtatással kapcsolatos funkciójuk és vannak olyanok, amelyeket kifejezetten nyomtatási kimenetként lehet használni. Ilyenek a különböző kimutatások és a bizonylatok.

A Word elrendezések használata olyan esetekben lehet hasznos, amikor a jelentésekben definiált adatkészletet nem kell módosítani, de az elrendezés illetve a szövegezés változtatást igényel.

Hogyan néz ki mindez a gyakorlatban?

Az Egyéni jelentés elrendezések lapon a módosítani kívánt jelentés felvételénél kapcsoljuk be a Word elrendezés beszúrása opciót.

Business Central egyéni jelentés elrendezések Word-ben

 

Majd exportáljuk ki a Word elrendezést.

Word elrendezés exportja Business Central-ból

 

Amennyiben a jelentés adatkészletéből szeretnénk új mezőket elhelyezni a Word jelentésen, úgy azt a Word fejlesztői menüjén keresztül tehetjük meg (ha nincs aktiválva a menü a Wordben, akkor kapcsoljuk be azt a Word beállításaiban)

 

Fejlesztői menü aktiválása Word-ben

 

A jelentéshez új mezőket a Word Developer menüjében a XML Mapping Pane funkcióval adhatunk hozzá. A Custom XML Part legördülő listából válasszuk ki a jelentés adatkészletére vonatkozó részt.

Jelöljük ki a dokumentumban azt a pozíciót, ahová a mezőt el szeretnénk helyezni majd az XML Mapping gyorslapon jobb egérgombbal kattintsunk a kívánt adatmezőre és a felugró lehetőségek közül válasszuk a Rich Text funkciót. Egyedi szövegeket pedig a Word-ben megszokott módon adhatunk hozzá a jelentéselrendezéshez.

 

Mezők beszúrása a Word elrendezésbe

 

Egyedi szövegek hozzáadása Word jelentéshez

 

A módosított Word elrendezést importáljuk vissza a Business Central-ba az Egyéni jelentés elrendezéshez.

 

Word elrendezés importja Business Centralba

 

Ahhoz, hogy az egyéni Word elrendezést használhassuk a Jelentés elrendezés kiválasztása lapon meg kell határozni, hogy melyik egyedi elrendezés legyen alkalmazva.

 

Jelentés elrendezés kiválasztás Business Central-ban

 

A fenti beállítások után a Business Central a Word elredezést fogja használni a nyomtatás során.

 

Word elrendezés használata nyomtatáshoz

 

Terület