Forrásnevek a főkönyvi tételekben

Főkönyvi forrásnevek

Főkönyvi forrásnevek

Ebben a cikkben egy ingyenes Microsoft Dynamics 365 Business Central bővítményt szeretnék bemutatni, amelynek a fordítása és így a magyarországi elérhetősége a közreműködésemmel készült el.

Mire ad megoldást a Főkönyvi tételek forrásnevekkel (G/L Source Names) bővítmény?

Könyvelők részéről gyakori igény, hogy az analitikával rendelkező főkönyvi kartonok illetve tételek egyeztetése során látszódjon a tétel forrásának a megnevezése (az alap Business Central nem jeleníti meg a főkönyvi tétel forrásának nevét, hanem csak az analitikus kód elérhető). A Főkönyvi forrásnevek bővítmény erre ad megoldást. A Vevő, Szállító, Bankszámla, Befektetett eszköz és Alkalmazott analitikákhoz kapcsolódó főkönyvi tételek esetén a főkönyvi tételen láthatóvá válik a forrás neve is. A forrás nevére kattintva pedig elnavigálhatunk a kapcsolódó kartonra.

Főkönyvi forrásnevek megjelentése Business Central-ban

 

Hogyan érhetem el a Főkönyvi tételek forrásnevekkel (G/L Source Names) bővítményt?

A Business Central bővítmény a Microsoft Appsource megoldásbolton keresztül érhető el és a Business Central bővítménykezelő lapján a Bővítményáruház funkcióval kitallózható és telepíthető.

G/L Source Names bővítmény telepítése

 

Telepítés után érdemes futtatni a bővítményhez elérhető Támogatott beállítást, amely végigvezet minket a szükséges konfigurációs lépéseken.

Főkönyvi forrásnevek támogatott beállítás Business Centralban

 

Terület